Marlies, aangenaam!
Hoi! Ik ben Marlies, 39 jaar, en woon met Jan, Goos en Eefje in een schattig huisje in de leukste stad van Nederland (jij mag raden waar). Ik ben verliefd op de zee, verslaafd aan verbouwprogramma’s, maar eigenlijk hou ik vooral van lekker eten.
Als klein meisje lustte ik geen gekookte aardappels en was ik dol op een broodje bapao. De Hollandse pot heeft het voor mij nooit echt gedaan. Ik ben dan ook onverzadigbaar in mijn zoektocht naar nieuwe smaken van over de hele wereld. Mijn stijl? Kleurrijke, wereldse gerechten van pure ingrediënten, die barsten van de smaak.
Ik ben er trots op dat ik een thuiskok ben, ik heb geen koksopleiding gevolgd (wel innovatie management in Delft; heel nuttig voor het ontwikkelen van een innovatief kookboek). Thuis koken is een levensvaardigheid die je leert van een andere thuiskok. Wereldwijd wordt die kunst doorgegeven van ouder op kind. Heeft niemand het jou geleerd? Laat mij dan die tante of dat nichtje zijn die de keukengeheimen doorgeeft.
En oh ja, ik heb mijn boek niet ‘gewoon’ uitgegeven, maar een nogal eigenwijs pad gekozen…zie hieronder:
Ik doe het een 'beetje' anders dan anders...
Receptloos is een uitgave in eigen beheer, dit is een bewuste keuze. “Aan boeken kun je niets verdienen” is een algemeen aangenomen waarheid onder auteurs die ik niet wilde accepteren. Jaren had ik gewerkt aan mijn methode en mijn boek, dus wilde ik kijken of het ook anders kon. Daarom géén grote uitgeverij en zelfs géén bol.com (en daardoor ook niet automatisch via de boekhandel, helaas).
Wel heb ik met deze professionals samengewerkt, dankzij deze mensen is Receptloos zo’n prachtig boek geworden:
Grafisch ontwerp: Jelle F. Post
Fotografie: Wouter van Twillert, Krista van den Akker
Lithografie (fotobewerking): Egbert de Haas
Redactie: Rien Wisse
Drukwerk: Drukkerij Tuijtel
Website: Troop Design
Niet helemaal volgens het gebaande pad dus. Gelukkig hebben jullie me laten zien dat dit spannende pad de juiste was: ik heb al 10.000 exemplaren naar het postkantoor gebracht. En ik blijf net zo lang slepen met mijn boeken tot iedere thuiskok met plezier in de keuken staat te rommelen!
Over Receptloos in de media
‘De methode zit ontzettend slim in elkaar’ – Janneke Vreugdenhill, NRC
‘Een kookboek zonder recepten is wat ons betreft geniaal!’ – Culy.nl
‘Met een paar stappen is het voor iedere thuiskok binnen handbereik’ – Nu.nl
‘Hier heb je een leven lang plezier van’ – Foodies magazine
‘Het boek leest als een trein en leert elke thuiskok hoe je voor de rest van je leven écht kunt koken’ – Karin Luiten, Radar+
‘Een innovatief, inspirerend en gedegen uitgewerkte methode’ – de Nederlandse bibliotheken
‘Een compleet boek waarvan je veel gaat opsteken. Durf los te laten’ – Bouillon magazine
‘Het enige dat er nog mist, zijn de gebruikssporen van een trouwe lezer’ – DUIC
‘Echt slim bedacht dit’ – Monique van Loon
‘Een musthave voor iedere keuken’ – Jamie magazine
‘Receptloos kokkerellen zou weleens voor een kentering kunnen zorgen’ – Algemeen Dagblad
‘Dit boek maakt veel kookboeken overbodig’ – Lekker tafelen
Kook ook receptloos!
Koken zonder recepten is vrijer, leuker en persoonlijker dan ieder alternatief. Met de praktische info, duidelijke stappenplannen en de vele voorbeelden in Receptloos, kan nu iedereen uit de losse pols leren koken.
Koop het boek