Veelgestelde vragen

Iedere maandag en donderdag rij ik naar het postkantoor met een stapel boeken. Bezorging ziet er dan ook zo uit:

Besteld > Bezorgd
Maandag > Dinsdag
Dinsdag > Vrijdag
Woensdag > Vrijdag
Donderdag > Vrijdag
Vrijdag > Dinsdag
Zaterdag > Dinsdag
Zondag > Dinsdag

Je ontvangt een Track & Trace per email om je pakket te volgen.

 

Ja, je ontvangt automatisch een bevestigingsmail van je bestelling. Soms komt deze helaas in je spambox terecht, dus check die even wanneer je niets ontvangen hebt. Mail me gerust wanneer je twijfelt of je bestelling goed ontvangen is. Ook krijg je een mail met track & trace wanneer ik je boek ingepakt heb en die dag naar het postkantoor zal brengen.

Jammer hè? Receptloos past niet door de brievenbus, dus moet ik hem als pakket versturen, wat €7,50 per pakket kost (incl. stevige verpakking). Naar België kost het zelfs €10,50. Vind je het OK om een beetje bij te dragen? Bij een besteding boven €50 neem ik de verzendkosten op me.

Zeer zeker. Receptloos helpt je om je eigen stijl van koken te ontwikkelen, ook wanneer jouw stijl vegetarisch of vegan is. In Receptloos leg ik uit hoe smaak werkt en met welke ingrediënten en methodes je die er precies in krijgt - ook met enkel plantaardige ingrediënten. Zelf kook ik geregeld vegetarisch of vegan en heb allerlei tips en voorbeelden in het boek verwerkt hoe je dit zo smaakvol en onbewerkt mogelijk kunt aanpakken.

In Receptloos ga ik er vanuit dat je al een beetje kunt koken. Dat je bijvoorbeeld aardappels kunt koken of een ui kunt snijden. Het boek is gemaakt voor iedereen die gerust wel kan koken, maar dat niet zonder recepten kan. Dat gezegd hebbende: wat had ik zelf graag dit boek gehad toen ik net het huis uit was. Zo'n helder uitgelegde basis had me een goede start gegeven. Samen met wat tutorials op YouTube kom je er echt wel uit.

Juist! Vooral in eenpersoonshuishoudens is er snel iets over; een halve courgette, een half bakje crème fraîche of driekwart bloemkool. Juist dan is het fijn om te weten hoe je met al die halfjes een heel nieuw gerecht bij elkaar kunt koken.

Ik heb een inkijkexemplaar gemaakt, hier staat die. Ik denk dat dit een goed beeld geeft van het interieur van het boek. Ook kun je eens kijken in jouw bibliotheek, de meeste bibliotheken hebben een exemplaar van Receptloos bij de kookboeken staan!

Haha, nee, er staan écht geen recepten in. Wel staat er een uitgebreid omschreven stappenplan in beschreven. En meer dan 100 voorbeeldgerechten met ingrediëntenlijsten, dus aan kookinspiratie geen gebrek.

Het boek is niet alleen receptloos, het is ook redelijk stijlloos. Dat heb ik expres gedaan. Koken is zo ontzettend persoonlijk, en gezien ik zoveel mogelijk mensen receptloos wil leren koken, ben ik lekker breed en neutraal gebleven. Zo kun je je eigen stijl ontwikkelen. Wel staat zo'n beetje de hele wereld erin: van Mexicaans, mediterraan, Arabisch tot Aziatisch en Indonesisch, leer ik je met die smaken heerlijke doordeweekse maaltijden receptloos koken.

Ik ben fan van boeken van papier; bladeren van voor tot achter, van achter naar voor, een beetje hier lezen en een beetje daar lezen. Zo raak je toch het meest vertrouwd met een kookboek en wordt het een beetje van jezelf? Dus nee, er is geen e-book versie van Receptloos. Sorry voor wie reist, minimalistisch leeft of gewoon niets heeft met zware boeken van papier.

Je mag je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering (via een email naar marlies@receptloos.nl) heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Let erop dat je het boek terugstuurt in een stevige boekverpakking, anders krijg ik hem terug met gebutste hoeken. Je krijgt natuurlijk het volledige bedrag inclusief verzendkosten teruggestort, mits er geen gebruikssporen op het product (of de producten) te vinden zijn. De kosten voor retour van jou naar Receptloos zijn voor eigen rekening.

Nope. Die hebben het te hoog in hun bol ;) Geintje, ze leveren daar een superservice, maar daar vragen ze superveel voor. Te veel voor mij om er iets aan over te houden. Dus pak ik iedere dag een stapel boeken in en breng ze zelf naar het postkantoor. Oók met superservice 😁