Veelgestelde vragen

Vóór 15.00 uur besteld = morgen in huis. Behalve in het weekend helaas, want dan neemt PostNL geen pakketten aan. Levering ziet er daardoor zo uit:

Besteld > Bezorgd
Maandag > Dinsdag
Dinsdag > Woensdag
Woensdag > Donderdag
Donderdag > Vrijdag
Vrijdag > Zaterdag
Zaterdag > Dinsdag
Zondag > Dinsdag 

Alle bestellingen voor 15.00 uur lever ik nog dezelfde dag af bij PostNL. Zij hanteren een levertijd van 24 uur (tot heel soms 48 uur). Je krijgt een Track & Trace code per email om je pakket te volgen.

 

Graag! Je kunt het boek ook bij mij thuis afhalen (kies "afhalen" bij verzendopties). Ik stuur je een mailtje, dan maken we een ophaalafspraak. Superhandig en vaak gebruikt voor last-minute cadeautjes ;) Adres: Eikstraat 2, 3581XL Utrecht.

Ja, je ontvangt automatisch een bevestigingsmail van je bestelling. Soms komt deze helaas in je spambox terecht, dus check die even wanneer je niets ontvangen hebt. Mail me gerust wanneer je twijfelt of je bestelling goed ontvangen is. Ook krijg je een mail met track & trace wanneer ik je boek ingepakt heb en die dag naar het postkantoor zal brengen.

Jammer hè? Receptloos past niet door de brievenbus, dus moet ik hem als pakket versturen, wat €6 per pakket kost. Vind je het OK om die kosten te delen? Bij een besteding boven €75 neem ik de verzendkosten op me.

Ik weet dat ik in mijn boek heb geschreven dat de stickers te downloaden zijn, maar dit bleek achteraf niet haalbaar...excuus! Het printen van de stickers is een heel gedoe; het kan alleen met een laserprinter, en dan nog is het lastig om de instellingen goed te krijgen en de stickers er niet scheef op te printen. Met het risico dat jullie anders thuis gefrustreerd een heel pak dure stickervellen verpesten, heb ik besloten de stickers niet downloadbaar te maken en zelf te verkopen. Ik heb groots hele kwalitatieve stickers ingekocht en laat die professioneel drukken. Ik verdien er eigenlijk niets op, maar probeer zo goed te maken dat ik een valse belofte in mijn boek heb gemaakt. Dank voor je begrip ❤️

 

Dus jij wilt ook graag het slimme kruidenkastje in huis halen? Hier heb ik allemaal linkjes geplaatst naar online en offline plekken waar je de kruiden, specerijen, kruidenmixen en kruidenpotjes kunt kopen. De unieke voorraadstickers staan in mijn shop. Succes!

Zeer zeker. Receptloos helpt je om je eigen stijl van koken te ontwikkelen, ook wanneer jouw stijl vegetarisch of vegan is. In Receptloos leg ik uit hoe smaak werkt en met welke ingrediënten en methodes je die er precies in krijgt - ook met enkel plantaardige ingrediënten. Zelf kook ik geregeld vegetarisch of vegan en heb allerlei tips en voorbeelden in het boek verwerkt hoe je dit zo smaakvol en onbewerkt mogelijk kunt aanpakken.

In Receptloos ga ik er vanuit dat je al een beetje kunt koken. Dat je bijvoorbeeld aardappels kunt koken of een ui kunt snijden. Het boek is gemaakt voor iedereen die gerust wel kan koken, maar dat niet zonder recepten kan. Dat gezegd hebbende: wat had ik zelf graag dit boek gehad toen ik net het huis uit was. Zo'n helder uitgelegde basis had me een goede start gegeven. Samen met wat tutorials op YouTube kom je er echt wel uit.

Ik heb een inkijkexemplaar gemaakt, hier staat die. Ik denk dat die een goed beeld geeft van het interieur van het boek.

Haha, nee, er staan écht geen recepten in. Wel staat er een uitgebreid omschreven stappenplan in beschreven. En meer dan 100 voorbeeldgerechten met ingrediëntenlijsten, dus aan kookinspiratie geen gebrek.

Het boek is niet alleen receptloos, het is ook redelijk stijlloos. Dat heb ik expres gedaan. Koken is zo ontzettend persoonlijk, en gezien ik zoveel mogelijk mensen receptloos wil leren koken, ben ik lekker breed en neutraal gebleven. Zo kun je je eigen stijl ontwikkelen. Wel staat zo'n beetje de hele wereld erin: van Mexicaans, mediterraan, Arabisch tot Aziatisch en Indonesisch, leer ik je met die smaken heerlijke doordeweekse maaltijden receptloos koken.

Nope. Die hebben het te hoog in hun bol ;) Geintje, ze leveren daar een superservice, maar daar vragen ze superveel voor. Te veel voor mij om er iets aan over te houden. Dus pak ik iedere dag een stapel boeken in en breng ze zelf naar het postkantoor. Oók met superservice 😁

Je mag je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering (via een email naar marlies@receptloos.nl) heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Let erop dat je het boek terugstuurt in een stevige boekverpakking, anders krijg ik hem terug met gebutste hoeken. Je krijgt natuurlijk het volledige bedrag inclusief verzendkosten teruggestort, mits er geen gebruikssporen op het product (of de producten) te vinden zijn. De kosten voor retour van jou naar Receptloos zijn voor eigen rekening.